Een voordeel van de grote organisatie als PluZorg is dat je de aanwezige kennis met elkaar kunt delen.
*alle teams van Het Zorgerf zijn geschoold in Triple-C. In het eerste kwartaal van 2025 kunnen de aangesloten Heemz.orgbedrijven ook deze training intern volgen.
*Eind september 2024 waren alle medewerkers weer geslaagd voor hun BHV-certificaat.
*Op 12 november 2024 heeft orthopedagoog en schrijver van het boek ‘Maak me niet down’, Karel de Corte ons een lezing gegeven over het werken met mensen met het syndroom van Down. Klik hier om het verslag en de tips voor medewerkers die met cliĆ«nten met het Downsyndroom gaan werken te lezen.
* Op 13 november 2024 was er een voorlichting voor zzp’ers en zorgbedrijven die zzp’ers inhuren door een advocaat van DBV-advocaten. De avond werd gehouden in Het Zakenstation in Heerhugowaard. Het ging over het voorkomen van schijnzelfstandigheid in het kader van de handhaving op de wet DBA vanaf 1 januari 2025. Heb je de avond gemist? Klik hier voor een beknopt verslag.
* Het team van de Downdriehoek volgt ter voorbereiding op hun taak tijdens 8 bijeenkomsten trainingen gericht op de zorgvraag van de bewoners die hier in januari komen wonen. Dit varieert van Triple-C, tot informatie over gluten-allergie en diabetes. We hebben hier wederom een mooie samenwerking gevonden met de mensen die deze toekomstige bewoners nu ook al begeleiden en verzorgen.
* Op 26 november 2024 verzamelden alle medewerkers zich in theater Cool in Heerhugowaard voor een scholing over autisme aan de hand van de methode ‘Geef me de vijf’. Door informatie te bieden over wie, wat, waar, wanneer en hoe kun je veel duidelijkheid geven aan mensen met autisme. Antoinette Vogelzang gaf een lezing over Geef me de 5 en de werking van het brein van mensen met ASS. Klik hier voor een verslag over deze lezing.
* Onze medewerkers zijn uitgenodigd voor een training van ‘Veiligheid door training’ over de-escalerend werken en veiligheid. Hoe kun je iemand rustig krijgen voordat de spreekwoordelijke vlam in de pan slaat? Wat mag je wel en niet doen als die vlam al in de pan geslagen is? Door je hier bewust van te zijn en je zeker te voelen wat je kunt en mag doen bij een calamiteit kan al veel voorkomen worden.
In augustus en september 2024 starten 12 van onze medewerkers een EVC-traject. Dit gaat om personen die op HBO-niveau functioneren en aan de hand van hun eerder verworven competenties hun SKJ-registratie gaan behalen. De EVC-standaard Vakbekwame hbo jeugd- en gezinsprofessional bestaat uit 6 deskundigheidsgebieden:
1. ondersteunen bij regievoeren;
2. samenwerken met de jeugdige en het gezin;
3. versterken van het netwerk;
4. interdisciplinair samenwerken met en rond de jeugdige en zijn systeem
5. regie (deels en tijdelijk) overnemen van de jeugdige en zijn gezin;
6. ethisch en integer handelen.
In het negen maanden durende traject laten zij aan de hand van twintig dossiers van maximaal twee jaar oud zien, dat zij deze competenties beheersen.
Eerlijkheid gebied te zeggen dat we ons soms wel klem voelen zitten tussen de gemeentes die een SKJ-registratie eisen en het orgaan dat met mondjes mate de toetreding van deze registraties afgeeft.
Eerder lieten wij je weten dat wij met vlag en wimpel geslaagd waren voor onze certificatie in de zorg. Wij zijn benaderd om mee te werken aan een podcast over kwaliteit die deze organisatie maakt om andere bedrijven van informatie te voorzien.
Klik hier om deze te beluisteren.
* Eind december hebben alle medewerkers en eigenaren van aangesloten bedrijven elkaar ontmoet voor een eindejaar bijeenkomst waar op een gezellige manier tips en trucs worden uitgewisseld.